Studiedag filmdidactiek VO: Stap in een andere wereld!

Studiedag Filmdidactiek VO
Dinsdag 20 november, van 16.30 – 21.30 Locatie: Westergasfabriek terrein

Amsterdams Filmmenu presenteert: Stap in een andere wereld!

Film is een sterk middel om jongeren te inspireren en te stimuleren tot actief burgerschap. Uit onderzoek blijkt dat scholieren informatie beter tot zich nemen door middel van film en documentaire. Zo worden met film niet alleen maatschappelijke processen inzichtelijk gemaakt, maar met de juiste werkvormen worden ook denk- en creatieve vaardigheden van leerlingen vergroot.

Programma

16:00  Inloop

16:30  Aan de slag met documentaire en fictiefilm

IDFA trapt af met de presentatie van een gloednieuwe jeugddocumentaire uit de IDFA selectie van 2018. Een bijzondere vertoning, want de filmmakers zijn erbij aanwezig en ontmoeten maar wat graag een zaal vol docenten. Na afloop praten we met hen over het maakproces en over de toepasbaarheid van de film in het onderwijs.

Movies that Matter toont de korte fictiefilm Night van Joosje Duk; een confronterende film over vooroordelen en etnisch profileren. De bijzondere vertelvorm laat zien hoe juist het medium film ons bij uitstek in staat stelt om ons te verplaatsen in een ander. Samen met jullie doorlopen we de online les die speciaal bij deze film is ontwikkeld en aansluit bij het curriculum.

18:30  Eten

19:30  Workshop VR

Bekijk ’t en Imagine Film Festival geven na het diner een inkijkje in het maken van een Virtual Reality film. In deze actieve workshop laten we aan de hand van de VR film ‘De Herkansing’ zien hoe leerlingen met het filmen in 360° zelf een creatieve bijdrage kunnen leveren aan de VR film.

Kaarten kopen

Kaarten kosten €30 p.p. en koop je hier.

Ilma vd Beek