Heftige opmerkingen? Ga in dialoog!

Amnesty International, de Anne Frank Stichting en Movies that Matter nodigen u van harte uit voor de docentendag (vo en mbo) op
vrijdag 20 april 2018 - 10:00 tot 15:15 uur

Uitspraken gebaseerd op vooroordelen, discriminatie of onderbuikgevoelens kunnen lastig zijn om in de klas op een goede manier aan de orde te stellen. Welke gespreksvorm is effectief en hoe pas je deze toe?

De keynote speaker Sabine Wassenberg (filosofe) en de drie workshops vullen elkaar aan en gebruiken verschillende werkvormen en inzichten. Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. In de Mensenrechtendialoog  vormen filosofische uitgangspunten de basis voor dialogen over privacy, discriminatie en vluchtelingen.

Daarnaast geeft Movies that Matter een workshop over filmdialogen en lastige onderwerpen. We analyseren beroemde en minder beroemde dialogen uit (korte) films die gaan over gevoelige onderwerpen (van coming out gesprekken tot reacties op racisme). En sluiten af met een korte animatiefilm zonder dialoog: Een Giraf in de RegenAan de kijker om daarna het storyboard te voorzien van dialogen.

Aanmelden 
www.amnestyopschool.nl/docentendag
Deelname is € 25,- (incl. lunch en materialen) en staat open voor docenten en docenten in opleiding. 

Ilma vd Beek