Taartrovers Filmfestival

Het Taartrovers Film Festival (voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival) is een jaarlijks festival voor kinderen van 2 tot 9 jaar dat hen volop ruimte en inspiratie geeft om samen met hun ouders, docenten en andere kinderen op reis te gaan in hun verbeelding.

Dit jaar brengen we met ‘Lettersoep & Prentenkoek’ een ode aan het kinderboek. Aan de verhalen en aan de fantastische illustraties maar ook aan de vorm en de geur van het boek, aan het papier, de stof, de lijm en de inkt. Zo zijn er filmstudiootjes met een landschap van pop-up boeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor je neus, smullen van lettersoep, een drukkerij waarbij je met allerlei verschillende druktechnieken zelf een boek kunt vormgeven en nog veel meer.

Scholenprogramma

Ieder jaar verwelkomen we klassen van voorscholen en uit de onder- en middenbouw van het basisonderwijs op onze festivallocaties in Amsterdam – dit jaar in EYE (maandag 5 maart tot donderdag 8 maart 2018) en in Studio K (maandag 9 april tot donderdag 12 april 2018). Ook scholen voor speciaal onderwijs nemen deel aan ons scholenprogramma. Het programma bestaat uit een klassikaal bezoek aan het festival met een bijzondere filmvoorstelling passend bij de belevingswereld van de kinderen, een interactief programma in de ‘speeltuin van verbeelding’ en een voorbereidend en verdiepend lespakket met inspirerend materiaal. 

Kijk hier voor meer informatie.

Ilma vd Beek