Studiedag Filmdidactiek voor docenten VO op 21-11-2017

De mogelijkheden van film zijn grenzeloos, ook in het onderwijs. Tijdens deze studiedag van het Amsterdams Filmmenu dompelen we je onder in de wereld van film en didactiek.

Je krijgt een idee hoe je met film aan de slag kunt in de klas en wat het voor jouw school en onderwijs kan betekenen. Hoe je dat doet en welke didactische (film)kennis je daarvoor nodig hebt, leer je tijdens deze speciale studiedag.

Programma Studiedag Filmdidactiek
15:30 Inloop
16:00 Films met nagesprekken:
Netiquette: Enkele afleveringen uit de vijfdelige webserie waarin regisseur Mea Dols de Jong met jongeren op zoek gaat naar welke ongeschreven regels er gelden op de sociale media (de netiquette). Zo legt ze bloot ‘hoe het hoort’ op de sociale media en wat absoluut not done is. Vaak ronduit grappige, soms bloedserieuze webserie. Met een nagesprek met de makers.
Loving Vincent: De eerste compleet geschilderde animatiefilm ter wereld over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Alle frames van de film zijn met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. Er worden een aantal bijzondere fragmenten vertoond. Eye maakte samen met het Van Gogh Museum en Holland Animation Filmfestival mooi lesmateriaal bij deze unieke film en licht dit toe.
18:00 Diner
19:00 Workshops:
Recensie schrijven
Na een spoedcursus van de jonge, Amsterdamse bloggers over arthouse films LA RIOT schrijf je een recensie over een korte film, die je tijdens deze workshop hebt gezien.
Profielwerkstuk als documentaire
Hoe kunnen leerlingen hun profielwerkstuk of sectorwerkstuk in de vorm van een documentaire maken. Hoe pakken ze dat aan? Hoe begeleid je zoiets? Bekijk ’t geeft uitleg met twee juweeltjes van voorbeelden.

De dag wordt uiteraard afgesloten met een borrel om na te praten over de studiedag.

Wanneer: Dinsdag 21 november, van 16.00 – 22.00 uur
Waar: Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4 en Bekijk 't, Polonceaukade 19 - beiden in Amsterdam
Kosten: €30 per persoon, inclusief diner en borrel. Een kaartje kun je hier aanschaffen.

Voor vragen, mail Ilma van de Beek: amsterdam@filmeducatie.nl

 

 

Ilma vd Beek