Lesmateriaal bij Loving Vincent

Het Van Gogh Museum, EYE Filmmuseum en Holland Animation Film Festival bundelen de krachten: gezamenlijk komen ze met een educatiepakket voor voortgezet onderwijs (14+) rondom de film Loving Vincent, de spannende animatiefilm rond de raadselachtige dood van de legendarische negentiende-eeuwse schilder Vincent van Gogh. Net wanneer hij enig succes begint te krijgen, pleegt Vincent van Gogh zelfmoord. Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De film is bijzonder knap en liefdevol gemaakt, met een heel ingenieuze manier om het verhaal te vertellen. Hij is helemaal met de hand geschilderd door een team van 125 professionele kunstschilders, op basis van beroemde schilderijen van Van Gogh, over opnames heen met een internationale cast van acteurs die de portretten van Van Gogh tot leven brengen. Publieksprijs Annecy International Animation Film Festival en het Parool Amsterdam Film Festival.

Het Van Gogh Museum nam het kunsthistorische gedeelte voor zijn rekening, waar EYE en het HAFF het maakproces van de film op zich namen. Zo komen personages en locaties uit de film aan de orde, animatie als kunstvorm en techniek, verschillende animatietechnieken en de inventieve manier om het verhaal te vertellen. Het gratis lesmateriaal is alvast te reserveren en medio november beschikbaar op de website vangoghmuseum.nl/opschool

EYE biedt tevens een filminleiding die door filmvertoners kan worden ingezet bij schoolvoorstellingen.

Ilma vd Beek