Kijktips

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van een goede film voor in de klas? Bekijk nu de selecties van Cinekid en IDFA met de beste jeugdfilms.

Read More
Ilma vd Beek
Rialto For Short: je eigen film op het grote doek

Ben jij een talent en maak jij zelf films, videoclips, commercials, of wat dan ook? En zou je graag je eigen film eens een keer op het grote doek willen zien? Doe dan mee aan Rialto For Short, een programma dat talenten de kans geeft hun werk aan het publiek én aan filmprofessionals te tonen.

Read More
Ilma vd Beek
Heftige opmerkingen? Ga in dialoog!

Uitspraken gebaseerd op vooroordelen, discriminatie of onderbuikgevoelens kunnen lastig zijn om in de klas op een goede manier aan de orde te stellen. Welke gespreksvorm is effectief en hoe pas je deze toe? Kom naar de docentendag op vrijdag 20 april. 

Read More
Ilma vd Beek
Metropolis West

Hoe verbind je een school met de buurt? Bekijk ’t organiseerde de 8e editie van Metropolis West. Tijdens dit project kregen de leerlingen van het Huygens College (Amsterdam-West) de kans om in gesprek te gaan met bedrijven uit de buurt. De gemaakte reportages werden vertoond op 24 januari in LAB111.

Read More
Ilma vd Beek
Taartrovers Filmfestival

Het Taartrovers Film Festival komt er weer aan; van 26 februari tot en met 4 maart is het festival in Amsterdam. Dit jaar brengt het festival voor kinderen van 2 tot 9 jaar met ‘Lettersoep & Prentenkoek’ een ode aan het kinderboek. 

Read More
Ilma vd Beek
Cinekid festival - oktober

Het Cinekid Festival komt er weer aan, van 18 oktober t/m 27 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam. Bezoek een Cinekid-voorstelling of breng met uw groep een uniek bezoek aan het Medialab.

Read More
Ilma vd Beek